vineri, 3 decembrie 2010

Lauri pentru tulcenii de la Foisorul de Folk. Premiul 1la Festivalul „Chira Chiralina” de la Brăila

Casa Tineretului din Brăila a gazduit, la sfarsitul săptămânii trecute, mai exact în intervalul 5-7 noiembrie, cea de-a V-a ediţie a Festivalului National de Folk „Chira Chiralina”. Tulcea a fost reprezentată la acest festival-concurs de trupa Foişorul de FOLK si de Andrei Stoianof.
   
 În cele două seri de concurs, au evoluat concurenţi din Iasi, Botoşani, Bucureşti, Cluj, Alexandria, Siret, Tulcea,  Craiova şi Brăila. La finalul fiecărei seri de concurs au avut loc recitaluri ale unor cantăreţi consacraţi: Mircea Baniciu, Emeric Imre, Maria Gheorghiu, Ioan Gyuri – Pascu şi Florin Săsărman. De menţionat că preşedintele juriului a fost realizatorul radio-tv Titus Andrei.
    În urma jurizării, tulcenii de la „Foişorul de Folk” au obţinut premiul I înmânat de preşedintele de onoare al festivalului, Nicu Alifantis,  iar Alexandru Cismaru a obţinut premiul de măiestrie instrumentală. Trupa tulceană, alcătuită din Mircea Iordache (29 de ani) - chitară /voce şi compozitorul pieselor, Alexandru Cismaru (17) ani – chitară, si Cristian Mihai (17 ani) - nai, backing vocals.  În concurs, reprezentanţii Tulcei au prezentat două piese: Cantecul nebunului, muzica Mircea Iordache, text Ion Minulescu şi Rugă, muzica si text Mircea Iordache.
     Mircea Iordache, fondatorul grupului „Foisorul de Folk” este iniţiatorul celor două festivaluri de folk din judetul Tulcea, Tulcea Folkfest si Europolis-Sulina fiind   inspector asistent în cadrul Consiliului Judeţean Tulcea. Alexandru Cismaru si Cristian Mihai sunt ambii elevi ai Liceului de Artă „George Georgescu” şi colegi de banca. Organizat anual de Centrul de Creaţie Braila din subordinea Consiliului Judetean Brăila, festivalul National de Folk „Chira Chiralina” este păstorit de maestrul Nicu Alifantis, evenimentul constituindu-se totodată într-o  rampă de lansare a tinerilor în folkul romanesc. http://www.youtube.com/watch?v=ICP5lL7MrgE                                                                        Sursa:http://www.obiectivtulcea.ro/stirile-zilei/19366-lauri-pentru-tulceni-foiorul-de-folk-premiul-i-la-festivalul-chira-chiralina-de-la-brila.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu